Meer groenten eten, doe je zo!

Extra groenten op m’n bord, daar zeg ik nooit nee tegen 😉 … ze zijn zo veelzijdig en heeeeerlijk! Ik houd enorm van de verschillende smaken en texturen. Om dan nog maar te zwijgen van die prachtige kleuren. Hier thuis probeer ik m’n hubby en Grace vaak te verrassen met originele groentegerechten. Ze zijn zoveel meer dan gewoon een ‘sidedish’, je kan er echt alle kanten mee uit!

‘Recht uit de grond’ met boer Tijs

Elke week kijk ik ernaar uit om mijn pakket met verse groenten op te halen bij mijn lokale boer om de hoek. Het is heerlijk wandelen samen met Billie tussen de velden van ‘De Groentelaar’. Het wroeten in de aarde en die eindeloze babbels met boer Tijs over groenterassen, seizoenen… daar word ik echt gelukkig van. Ik heb enorm veel bewondering voor mensen met een liefde voor hun vak, ongelofelijk wat hij allemaal weet over groenten! Ik leer elke keer wel iets nieuw bij. Tijs teelt gepassioneerd biologische groenten op een duurzame manier met veel aandacht voor smaak en versheid, op het tempo van de seizoenen. Elke maand deelt Tijs hier op mijn website zijn tips en tricks met de groente van het moment in een nieuwe video!

Deze keer is het de beurt aan de prei: groen goud recht uit de grond, zo een dankbaar en lokaal product waarmee je de lekkerste gerechten kan maken, zoals deze hachis parmentier met bloemkool en prei of om een zalige bouillon van te trekken en er vol-au-vent mee te maken. Hoe snij, kuis en bewaar je gemakkelijk prei? En wat kan je doen met het loof? Tijs weet het allemaal!

ONTDEK ALLE TIPS & VIDEO’S VAN TIJS

‘Veggies are fun’ met chef Sidney

Met de lancering van ‘Sofie & Friends’ verwelkom ik hier ook Sidney, een getalenteerde veggie chef met internationale ervaring in de beste restaurants ter wereld. Hij maakt veggies fun en inspireert met gemakkelijke veggie gerechten ‘to make your body rock again’. In zijn nieuwste receptvideo’s gaat Sidney crazy met courgette: deze veggie panini met mozzarella is een echte smaakbom en onweerstaanbaar lekker. Maar ook zijn tabouleh salade met gegrilde courgette, rucola en zongedroogde tomaatjes zijn een absolute winner… Ontdek ze allemaal hier op het platform!

GO CHECK OUT SIDNEY’S RECEPTEN
 

Vegan, veggie of flexi: inspiratie van het seizoen

Één of meerdere dagen in de week kook ik uitsluitend met groenten voor mijn gezin. Deze variatie is gezond, budgetvriendelijk en herfst – winter zijn dé seizoenen bij uitstek om flexitarisch te eten! Groenten van bij ons zijn de ideale ingrediënten om smaakvolle ovenschotels en stoofpotjes op tafel te toveren. Van vegan tot veggie of flexi, je vindt voor iedereen wat wils op mijn website:

Happy moments met extraveel groenten

In mijn kookboek Happy Moments vind je tal van originele veggie recepten, waaronder deze vegetarische pita met paddenstoelenshoarma, zoals bij de pitabar. De paddenstoelen hebben een heerlijk vlezige textuur, echt het proberen waard voor die extra flexi-twist. Met knoflooksaus, harissa… Genieteuuuuh!