Boterham met platte kaas en radijzen
Een stevige boterham met smeuïge platte kaas, fijngesneden radijsjes en deze keer afgewerkt met een no waste pesto met het loof van de radijzen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 botjes radijzen met loof
4 dikke sneden zuurdesembrood
500 g platte kaas
3 lente-ui
No waste pesto:
Het loof van 1 radijzenbot
80 g vers geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout
Sap van 1 citroen
5-6 el zachte olie
Zeste van hele citroen
1 teentje look geraspt
2 el geroosterde pijnboompitjes
1 kl verse tijm
1 kl verse oregano
Bereidingswijze
Snij de radijzen in schijfjes met de mandoline.
Hak het loof van de helft radijzen in fijn en doe deze in een kom.
Doe de pijnboompitjes in de vijzel of hak ze fijn.
Rasp bij de parmezaan en look bij het loof van de radijzen.
Voeg de zeste en het sap van een hele citroen en olie toe.
Meng alles goed onder elkaar.
Kruid met peper en zout.
Hak de oregano en tijm fijn en voeg toe.
Beleg het brood rijkelijk met platte kaas en radijzen en werk af met de pesto.
Snij lente-ui fijn en strooi erover.
Nee, je hoeft de radijzen niet te schillen. Was ze gewoon grondig voordat je ze in plakjes snijdt.