Cheese steak panini

  • 15min
  • 4p
  • Easy

Panini kennen we en houden we allen van! Deze is eens iets anders, geïnspireerd op de populaire, zot lekkere ‘Philly cheese steak’. We maken we deze klaar in een panini broodje tussen de grill. Krokant brood, sappig gegrild vlees, gebakken paprika, ajuin en smeltende kaas, top gewoon!

Ingrediënten (4 personen)

450 à 500 g ribeye op kamertemperatuur in 1 of 2 lappen
3 punt paprika’s
3 el olijfolie
1 grote zoete ajuin
2 kl lookpoeder
1 tl cayennepeper
400 g gemalen comté kaas
4 voorgebakken panini broodjes

Bereidingswijze

Snij de ui en paprika in fijne reepjes en kleur mooi aan in 2 el olijfolie, kruid met pezo, look en cayennepoeder, hou opzij. Wrijf je vlees lichtjes in met olie en kruid het vlees met zout en peper van de molen aan beide kanten

Warm je gril voor. Leg het vlees tussen de gril en bak saignant, of bakwijze naar keuze. Leg het vlees op de plank, laat even rusten.

Snij de broodjes overlangs en beleg de 4 onderkanten met de helt van de kaas. Verdeel daarop de ajuin-paprika mengeling. Snij het vlees in dunne reepjes, verdeel op de broodjes, verdeel er de rest van de kaas over en leg de deksels erop. Grill 5 min tot broodje geroosterd is en kaas gesmolten. Serveer op een plank met een steakmes en eet onmiddellijk op!

Je kan de sandwich max 2 dagen, ingepakt in koelkast bewaren. Trek hem weer open en warm op in de oven, eventueel met extra kaas. Zet weer op elkaar, als het warm is en de kaas gesmolten is.