Crème brûlée French toast

  • 20min
  • 4p
  • Easy

Verloren of gewonnen brood 😉 gevuld met vanillepudding, door een eier-melk mengeling gehaald en langs beide kanten goudbruin gebakken in de pan. To top it all off, wordt de bovenkant bestrooid met fijne suiker en gekarameliseerd: een krokant suikerlaagje op een smeuïge vanille puddinglaag, als een echte crème brûlée, hemels!

Ingrediënten (4 personen)

1 wit carré brood (of brioche of melkbrood)
Vanillepudding
400 ml melk
3 eieren
Snuifje zout
4 el fijne suiker
Boter om in te bakken

Bunsenbrander
Palet
Anti-kleefpan

Bereidingswijze

Maak de vanillepudding en laat afkoelen. Snij 8 niet te fijne sneetjes brood en leg ze open op een vlak werkblad. Duw met een glaasje rond de korst het kruim dunner. Ga eens met de klopper door de pudding en doe hem in een spuitzak.
Spuit de pudding mooi egaal op elk sneetje, leg nu 4 sneetjes met de pudding kant op elkaar zodat je 4 toasts krijgt met pudding vanbinnen.

Klop de eieren los in een grote schaal met snuifje zout, klop de melk eronder en leg de gevulde toasts hierin, laat even zwellen en draai ze dan om. Zorg ervoor dat alle brood en ook korsten bedekt zijn met het eiermengsel, draai ze zorgvuldig om. Verwarm een koekenpan en smelt er een klont boter in. Leg de toasts erin en laat op middelmatig vuur gelijkmatig kleuren gedurende een 4-tal minuten. Draai om en bak opnieuw 4-tal minuten.

Bestrooi elke bovenkant egaal met fijne suiker en ga er met de bunsenbrander over tot je een gecarameliseerde en krokante bovenkant krijgt. Serveer onmiddellijk.

Je kan het ongebakken verloren brood 1 dag afgedekt bewaren in de koelkast. De gebakken versies kan je 4 dagen in de koelkast bewaren. Je kan beide ook invriezen.

Opwarmen doe je zo: bak aan beide kanten in de pan met boter, of verwarm 30 sec in microgolf. Je kan de bovenkant opnieuw bestrooien met suiker en karameliseren of bestrooien met wat bloemsuiker.