Sofie Dumont Dadel pinda chocolade bar Grace8
Sofie Dumont Dadel pinda chocolade bar Grace2
Sofie Dumont Dadel pinda chocolade bar Grace3
Sofie Dumont Dadel pinda chocolade bar Grace4
Sofie Dumont Dadel pinda chocolade bar Grace5
Sofie Dumont Dadel pinda chocolade bar Grace6
Sofie Dumont Dadel pinda chocolade bar Grace7
Sofie Dumont Dadel pinda chocolade bar Grace9

Dadel pinda chocolade bar (date bark)

  • 40min + 2 uur opstijven
  • 10-12 repen
  • Easy

Natuurlijke, voedzame ingrediënten komen samen in een overheerlijke snack – de Dadel Pindaboter Chocolade Bar. Tadaaaa! Ontdek het perfecte huwelijk tussen smaak en gezondheid. Deze smaakvolle reep biedt niet alleen een mix van smaken en texturen, maar zit ook boordevol energie en voedingsstoffen die je gedurende de dag brandstof geven. Het bereiden is kinderspel, kijk maar hoe Grace hem klaarmaakt! Bereid je voor om je smaakpapillen te verwennen met de romige pindaboter, de zoete en sappige dadelvulling, en de verleidelijke omhulling van pure chocolade. Lees verder om meer te ontdekken over deze onweerstaanbare creatie en hoe je kunt genieten van een gezonde levensstijl zonder in te boeten op smaak. Ik nodig je uit om de wereld van de dadel-pindaboter-chocolade bar te verkennen – een smaakvolle reis die je niet wilt missen. Ik zeg het u!

Ingrediënten

15 zachte Medjoul dadels
3 el pindaboter, zacht of met crunch
150g donkere chocolade van minimaal 70% cacao
2 tl fleur de sel of Himalaya zout
2 handvol geroosterde en gepelde hazelnoten
2 handvol gepelde pompoenpitten

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain-marie.

Snijd de dadels open, verwijder de pit en leg ze met de snijkant tegen elkaar op een bakplaat met bakpapier, zodat er een rechthoekige bodem van dadels ontstaat.

Leg er een ander bakpapier op en ga er stevig overheen met een deegrol, zodat het egaal wordt. Verwijder vervolgens het bakpapier.

Smeer de pindaboter egaal uit over de dadelbodem.

Giet daaroverheen de gesmolten chocolade en smeer deze uit.

Strooi er de noten en het zout overheen en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Snijd vervolgens in repen.