Kiwibrood
Fan van bananenbrood? Dan heb ik iets anders nieuws en lekkers voor je, kiwibrood! Kiwi’s zijn lekker en echte vitamine C bommetjes. Het brood is ook rijk aan vezels, zonder geraffineerde suikers en glutenvrij, maar vooral de textuur is goddelijk en satisfying!
Ingrediënten (voor 1 brood)
4 rijpe kiwi’s geel of groen
50 g wit chia zaad
100 g glutenvrije havermout
160 g amandelbloem
3 eieren
100 g zachte boter of kokosolie
100 g agavesiroop
2 tl bakpoeder
Snuifje zout
1 vanillestok
Bereidingswijze
Klop de boter, het zout, het bakpoeder, het vanillemerg en de agave onder elkaar.
Schil de kiwi’s en snij ze in dunne schijfjes, hou een 6-tal schijfjes opzij voor bovenop en snij de rest verder in reepjes en dan blokjes.
Voeg 1 ei toe, dan het chia zaad en meng dit.
Voeg het tweede ei toe samen met de havermout en weer mengen.
Voeg het laatste ei toe samen met de amandelbloem.
Meng alles goed.
Voeg als laatste de gesneden kiwi toe.
Leg een bakpapier in je cakevorm en giet mengeling erin, leg er 6 schijfjes kiwi op.
Bak 1u20 op 160° in de oven.
Laat afkoelen alvorens er dikke sneden van te snijden. 😉
Tip
Je weet als hij gaar is wanneer je er op duwt het deeg stevig aanvoelt, blijft het een putje dan moet hij langer in de oven.
Partners
In samenwerking met Zespri
Bewaar kiwibrood op kamertemperatuur in een luchtdichte container of in plasticfolie gewikkeld. Het blijft ongeveer 3-4 dagen goed.
Kiwibrood kan een gezondere optie zijn dan traditionele cakes en broden omdat het minder suiker en vet bevat en rijk is aan vezels en vitamines.
Ja, kiwibrood kan worden ingevroren. Wikkel het in plasticfolie en plaats het in een luchtdichte container voordat je het in de vriezer bewaart.