Paloma cocktail
Dit is een klassiek recept voor de Mexicaanse Paloma cocktail op basis van tequila, tonic en pompelmoes. Heerlijk, toegankelijk en zeer verfrissend!
Ingrediënten (1 persoon)
4 cl tequila
Sap van ½ roze pompelmoes
150 ml tonic agrum
Garnituur
1 citroen
1 limoen
1 roze pompelmoes
1 tak rozemarijn
Ijsblokvormen
Groot wijn glas
Bereidingswijze
Maak eerst je ijsblokken de dag ervoor.
Snij limoen, citroen en de helft van de pompelmoes in sneetjes, steek in je vormpjes, vul met water en laat min 8 uur opstijven in de diepvries.
Doe de ijsblokken, de tequila en het pompelmoessap in een glas. Steek er een rietje in, top af met tonic agrum en werk af met takje rozemarijn. Serveer onmiddellijk.
Tips
Je kan een Virgin Paloma maken door de tequila te vervangen door 2 cl suikersiroop en 2 cl limoensap, de rest van de ingrediënten en garnituur blijven dezelfde. Tequila is een Mexicaanse alcoholische drank die uit het sap van de agaveplant wordt gedistilleerd.