WEBSHOP MUST HAVES
Pasta met grote garnalen en courgette
Deze pasta met grote garnalen en courgette eten we echt elke keer bij Bonsol als we in Ibiza zijn. Een schaal vol pasta en romige tomatensaus met gebakken garnalen en courgette schijfjes, lichtjes pittig bereid, dat is elke keer zo hard genieten! Deze wou ik dus graag hier met jullie delen. 😉
Ingrediënten (4p)
450 g grote garnalenstaarten/scampi, ontdooid en gepeld
4 el olijfolie
2 courgettes
250 ml room
2 teen look
330 ml tomatensaus
1 tl cayennepeper
500 g spaghetti
150 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Warm een anti-kleefpan op met 2 el olie, bak de garnalen kort en krachtig aan beide kanten zodat ze mooi gekleurd zijn, leg ze op een bord.
Snij de courgetten doormidden in de lengte en snij in schijfjes, bak in dezelfde pan met rest van de olie de schijfjes courgette mooi aan, zodat ze kleuren. Voeg er de tomatensaus en room bij, kruid met peper, zout en cayenne en laat 2 à 3 min opkoken.
Voeg de garnalen weer toe. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Draai de pasta door de saus en werk af met geraspte kaas.
WEBSHOP MUST HAVES
Ja, je kunt andere soorten pasta gebruiken zoals linguine of tagliatelle.
De garnalen moeten ongeveer 2-3 minuten aan elke kant bakken totdat ze mooi roze zijn.
Een witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Ja, je kunt de pasta en de saus van tevoren bereiden en later opwarmen als je het gaat serveren. De garnalen kun je het beste pas op het laatste moment bakken voor de optimale smaak.