Curry noedelsoep met tofu
Heerlijk comforting & gezond! Veggie chef Sidney mixt een curry noedelsoep met groenten & silken tofu in elkaar, een echt smaakbommetje! Voor dit recept heb je een blender nodig om de currypasta te maken. Het is een gladde, Oosterse soep met veel smaken.
Ingrediënten (2 personen)
Zelfgemaakte currypasta
3 cm verse gember
3 cm verse turmeric
1 kl kurkuma poeder
1 kl koriander zaden
1 kl currypoeder
2 tenen knoflook
1 grote sjalot
1 rode chilipeper
1 tomaat
Olijfolie
Udon of noedels naar keuze
Olie
400 ml kokosmelk
Zijden tofu
150 gr Shiitake
1/2 prei (wit)
2 el oestersaus (vegan of vegetarisch)
Rijstazijn (sushisu)
2 lente-uitjes
Verse koriander
Sesamzaad
Sesamolie
Suiker
Peper en zout
Bereidingswijze
Snij het harde deel uit de tomaat. Schil je gember, kurkuma, sjalot en knoflook. Doe alles samen in de mixer samen met de tomaat en de chilipeper. Kruid met kurkuma poeder, koriander zaden, currypoeder, voeg de olie toe en mix tot je een gladde pasta hebt.
Snij de prei in halve ringen en bak kort aan in de pan met een beetje olie. Hou apart in een kom. Snij de shiitake in grote stukken. Verwarm dezelfde pan en doe er je shiitake in, laat ze even bakken met de oestersaus. Voeg op het einde een beetje sesamolie toe. Zet ze aan de kant. Snij de lente-ui fijn en was de koriander. Kook de noedels zoals vermeld op verpakking.
Voeg in een pan een beetje olie en je currypasta toe, breng aan de kook op laag vuur zodat de specerijen garen. Wanneer je veel curry ruikt, voeg je kokosmelk toe en laat het kort inkoken, niet te lang want dan krijg je een dikke bouillon. Kruid af naar smaak met peper, zout en suiker.
Neem dan een diepe kom om je gerecht te serveren. Leg de noedels op de bodem en voeg de stukjes silken tofu rechtstreeks uit het pakje in de kom met een lepel. Voeg de bouillon toe en leg dan de shiitake erbij. Werk af met sesamzaad, lente-ui en koriander.
Tip
- Voeg chilipepers toe voor meer spice.
- Voeg gebakken uien toe voor extra crunch.
- Voeg edamame toe als extra groenten.
- Voeg gyoza toe als finishing touch.