Pasta carbonara met asperges, erwten en peultjes

  • 25min
  • 4p
  • Easy

Pasta carbonara, de klassieker die we allemaal zo graag eten, klaargemaakt met extra verse groenten: erwten, asperges en peultjes. Bovendien zit in de pasta zelf al 30% spinazie verwerkt. Kortom: een heerlijk pastagerecht met veel groenten om van te genieten!

Ingrediënten (4 personen)

300 g groentepasta met spinazie
250 g peultjes
250 g erwten, vers of diepvries
1 pakje kleine groene asperges
4 dooiers
300 g Parmezaanse kaas vers geraspt
250 g guanciale
Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de guanciale in reepjes, laat smelten, bak dan krokant in een grote pan. Giet eventueel het overtollige vet weg en houd de guanciale opzij.

Kook de peultjes, erwten en asperges 2 min kort in kokend gezouten water, verfris onder koud water en laat uitlekken. Kook ook de pasta zoals vermeld op de verpakking, giet af en houd het kookvocht bij.

Meng de dooiers en 200 g geraspte kaas onder elkaar met peper en zout en voeg er een soeplepel kookvocht aan toe. Giet de pasta opnieuw in grote pot waar de guanciale in is gebakken en zet op het vuur, voeg het kaasmengsel toe en roer nu goed onder elkaar gedurende 2 à 3 min tot je een mooie romige saus krijgt. Roer dan als laatst de spekjes en groenten bij en serveer met de rest van de gemalen kaas.

Als het geheel te plakkerig en droog wordt – dat is als de pasta blijft staan – roer er dan gewoon weer kookvocht onder, dat doet wonderen!

Tip

  • Varieer met seizoensgroenten
  • Probeer ook eens een andere groentepasta (bvb. tomaat)
  • Met de eiwitten kan je een witte omelet maken: lepeltje yoghurt naar keuze erbij, verse kruiden, pezo,… En dan bakken zoals een omelet.
  • Guanciale is gerijpt ‘kinnebakvlees’ of het spek gesneden van de varkenswangen: Dat is het klassieke spek dat de Italianen gebruiken voor pasta carbonara. Je kan het vervangen door gerookt of gezouten spek. Wil je de pasta liever vegetarisch maken? Laat dan de guanciale weg.

De pasta kan je 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Je kan de pasta ook afgedekt invriezen en ontdooien in koelkast, opwarmen kan je in microgolf met een scheutje melk bij, of met extra kaas erop en nog een scheutje melk bij het gratineren in de oven.

Partner