Rabarbersiroop
Als je gek bent van rabarber of zelf eens een heerlijke zomerse gezondere limonade wil maken, dan is dit een recept voor jou! Mooi, verfrissend en heerlijk!
Ingrediënten
650 g rode rabarber
100 g rietsuiker
500 ml water
2 el citroen
4 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
Snij de rabarber in korte stukken, doe deze samen met de rozemarijn, citroensap, water en 30 g suiker in een kookpot.
Laat dit opkoken.
Zeef de rabarber en vang het sap op.
Doe de rest van de suiker bij het sap en laat dit inkoken.
Serveren
Doe 6 cl in een glas met ijsblokken, top af met tonic of spuitwater, sneetje citroen of takje munt erbij en je limonade is een pareltje!
Ja, je kunt rabarbersiroop maken van bevroren rabarber, maar de textuur en smaak kunnen anders zijn dan verse rabarber.
Rabarbersiroop kan ongeveer 1-2 maanden worden bewaard in de koelkast, mits het goed wordt afgesloten en gesteriliseerd is.
Rabarbersiroop kan worden ingevroren om langer te bewaren. Het kan worden ingevroren in ijsblokjesvormen of in een luchtdichte container.