Rundscarpaccio met Thaïse vinaigrette

  • 15min
  • 4p
  • Easy

Een carpaccio van rund maar met een exotische Thaïse toets, lekker origineel! Wat krokante selder en nootjes erop en afwerken met een zalige Thaïse vinaigrette van gember en limoen, heerlijk en fris! 

Ingrediënten (4 personen)

500-600 g runderlende
100 g pindanoten of cashew noten
4 stengels selder
1 bot koriander (blaadjes)

Thaise vinaigrette 
100 ml sojasaus
100 ml limoensap + zeste
50 ml geroosterde sesamolie
1 grote teen look geraspt
1 sjalot
1 tl rietsuiker
2 kl gember geraspt
1 bot koriander (steeltjes)
1 rood pepertje

Bereidingswijze

Bind je stuk vlees om de centimeter stevig op, leg altijd een dubbel knoopje, dan blijft het beter zitten, en steek het min 2 uur in de diepvries.

Schil de selder en snij in fijne reepjes. Rooster de noten in een koekenpan zonder vetstof tot ze mooi gekleurd zijn, hak grof. Pluk de korianderblaadjes, die gaan op het bord, de steeltjes in de vinaigrette. Snijd alles voor de vinaigrette heel fijn, voeg van het pepertje eerst de helft bij als je niet graag te pikant hebt, rasp er de zeste van limoen bij, pers de limoen en voeg toe met alle andere ingrediënten, meng en proef.

Snij het vlees in zo dun mogelijke sneetjes en verdeel over de borden. Verdeel de selder, koriander en noten erover.
Dit kan je eventueel al voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren, ook de vinaigrette bewaar je fris in de koelkast.  Net voor het opdienen lepel je er wat vinaigrette erover en zet samen met de rest van de vinaigrette op tafel.

tip

Wil je dit als volwaardige hoofdschotel serveren, geef er dan afgekoelde sushi rijst bij waar je een beetje sushi azijn hebt onder gemengd, de rijst druk je eerst egaal rond op een bord, 1 centimeter dikte ongeveer, en daarop leg je de sneetjes carpaccio.

Je kan de carpaccio nog 1 dag langer in de koelkast bewaren.  Je kan deze carpaccio niet meer invriezen, tenzij je het met vlees gewerkt hebt dat niet ingevroren geweest is. De vinaigrette kan je 2 weken in een afgedekt potje bewaren, is ook lekker met loempia’s, rijst of salades.