Sandwich ‘On the way home’ met tuinkruidenomelet

  • 15min
  • 2P
  • Easy

Ingrediënten (2 personen)

2 eieren
2 handvol verse kruiden: rozemarijn, kervel, oregano, peterselie, tijm, dragon…
1 el zure room of yoghurt
Nootje boter
Peper uit de molen
Zout
2 sneden wit brood (zuurdesem)
2 el ketchup

Instructies

Ik ben verzot op verse kruiden, ze kunnen simpele gerechten zo smakelijk maken. Dit recept is in se erg no-nonsense, maar de geurige kruiden zorgen voor een extra twist.

Mix de eieren, de verse kruiden en de zure room of yoghurt in een blender of met een mixer tot een groen mengsel.

Bak de omelet met een nootje boter in een grote pan. Kruid met peper en zout.

Snij de omelet in lange repen die even breed zijn als de boterham.

Serveer dubbelgevouwen tussen een boterham zonder korsten en besmeerd met een laagje ketchup.

Tip

Dit smaakt nog beter languit in de zetel.

Ja, je kunt de omelet van tevoren maken en bewaren. Laat de omelet afkoelen en bewaar hem in de koelkast in een luchtdichte container. Verwarm de omelet in de pan voor het samenstellen van de sandwich of eet hem koud, afhankelijk van je voorkeur.