Spiesjes van speltcake en fruit met aardbeiencoulis
Die kleine mannen een ganse vakantie bezighouden, ja ja, we kennen het…
Samen bakken is altijd een goed idee! Deze brochetjes zijn met dadels gemaakt i.p.v. suiker!! Proeven tussendoor is toegestaan. 🙂
Ingrediënten
Cake
200 gr. volkoren speltbloem
50 gr. amandelmeel
4 grote eieren
200 gr. dadels zonder pit, 30 min in water geweekt (medjoul)
50 ml agavesiroop
250 ml extra vierge olijfolie
1 vanillestok
Seizoensfruit
aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, braambessen, frambozen
Coulis
150 gr. aardbeien
100 gr. rode besjes
2 el mascarpone
Garnituur
paar takjes munt
Bereidingswijze
Cake :
Mix de eieren, dadels, agave en vanillemerg onder elkaar tot gladde massa.
Doe de volkorenbloem en amandelmeel in een mengkom.
Voeg er zout en olijfolie aan toe.
Meng het eierbeslag hieronder.
Giet uit in rechthoekige cakevorm (30 op 12) bekleed met bakpapier.
Laat 40 min bakken aan 160°C. Prik in de cake, als het deeg niet aan de prikker plakt, is hij klaar.
Laat afkoelen.
Snij in vierkantjes.
Was al het fruit en steek afwisselend fruit en cake op de spiesjes.
Coulis :
Mix de aardbeien, afgeritste rode besjes en de mascarpone met staafmixer.
Afwerking
Leg de spiesjes op een mooie plateau.
Lepel de coulis over de brochettes.
Versier met wat fijngesneden muntblaadjes.
Partner
Met dank aan Stichting Tegen Kanker.
Ja, je kunt de spiesjes van tevoren maken, maar het is het beste om ze kort voor het serveren te assembleren om te voorkomen dat de speltcake te zacht wordt of het fruit zijn frisheid verliest.
Ja, je kunt de aardbeien coulis van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Haal het uit de koelkast en roer het voor het serveren nog even door.