Spinazie met pasta en gepofte tomaatjes
Spinazie is niet altijd een winner bij kinderen. Door het integreren in deze pasta gaat hier toch vlotjes binnen! 🙂
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 g pasta dat je kind mag kiezen
800 g Datterino-kerstomaatjes (ovale kerstomaatjes )
300 g babyspinazie
250 g buffala mozzarellaballetjes
6 el olijfolie
Peper en zout
Enkele zwarte olijven
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de kerstomaatjes uit op een ovenschaaltje en besprenkel met olie, peper en zout.
Zet deze voor 20min in de oven op 200°.
Zet een pot met water op het vuur voor de pasta. Voeg de pasta toe aan het water en kook deze zoals aangegeven op de verpakking.
Was de spinazie en zwier deze schoon.
Haal na 20min de gepofte kerstomaatjes uit de oven.
Dresseer elk je eigen bord, een ronde vorm als gezicht vol pasta, haar van spinazie, kroontje van tomaten. Ogen, mond en neus met de mozzarrellaballetjes en olijven. Smiley faces werken altijd beter.
Het sap van de tomaten en olijfolie is de saus voor je pasta.
Je kunt zowel verse spinazie als diepvriesspinazie gebruiken voor dit gerecht. Verse spinazie voegt een knapperige textuur toe, terwijl diepvriesspinazie handig is en gemakkelijk te bereiden.
Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar de pasta, spinazie, tomaatjes en saus apart in luchtdichte containers in de koelkast. Warm de pasta en de tomaatjes op in de magnetron of op het fornuis en meng alles vlak voor het serveren.