Tartaar met verse zalm, kappertjes en peterselie

  • 15min
  • 2p
  • Easy

Deze zalm tartaar maakte ik eens klaar op dezelfde manier als ik een klassieke steak tartaar maak. Het resultaat was te lekker om niet te delen, zo makkelijk, fris, gezond en snel klaar… ideaal op je brunch tafel met een toastje erbij!

Ingrediënten (2 personen)

400 g verse zalmfilet, zonder graten en zonder vel
1 el kappertjes
½ gele ui
½ bot platte peterselie
1 dooier
1 kl mosterd
100 ml druivenpitolie
1 grote zoetzure augurk
1 tl tabasco
1 el worcestershire saus
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel

Sneetjes brood om te toasten

Bereidingswijze

Snij de zalm in plakjes, dan in reepjes en dan in fijne blokjes, zet weer in de koelkast.  

Snij de ajuin, peterselie, kappers en augurk zeer fijn.  

Doe de dooier en mosterd in een grote platte schaal, kruid met peper en zout en klop er straalsgewijs de olie onder om een mooie gladde basis mayonaise te bekomen.  

Roer er alle andere ingrediënten onder, als laatst gaat de gekoelde zalm eronder, proef en kruid eventueel bij.  

Serveer met getoaste sneetjes brood.

Bewaar de zalmtartaar in gesloten container max 2 dagen. Om opnieuw te serveren, goed opnieuw mengen met wat verse ui en wat olie, peper en zout.  

Zalm tartaar kan kort van tevoren worden gemaakt, maar het is het beste om het gerecht vlak voor het serveren klaar te maken. Hierdoor behoudt de zalm zijn frisheid en textuur.