Tongrolletjes met currysaus en gestoomde groenten
Ingrediënten (voor 4 personen)
12 tongrolletjes
1 pakje broccolini
2 wortels
1 wit van prei
2 selder stengels
¼ pompoen
2 handvol sugar snaps
1 kleine venkel
Sausje:
100 ml melk
100 ml kokosroom
1 kl gele curry poeder
Peper en zout
Garnituur:
Een paar takjes dille
Bereidingswijze
Snij alle groenten in fijne schijfjes en leg in een stoomschaal.
Kruid de tongrolletjes en rol ze op rond 2 vingers en leg ze in een schaal besprenkeld met wat olijfolie.
Laat de vis en de groeten 10 minuten stomen.
Doe alles voor de saus in een potje, laat even koken, kruid bij.
Serveer de groenten en de tongrolletjes op een bord.
Schuim de saus op met staafmixer en serveer erbij.
Werk af met takjes dille.
Indien je het als voorgerecht serveert, geef dan 4 tongrolletjes per persoon . Voor een hoofdgerecht is het beter om er 6 te serveren.
Partners
In samenwerking met AEG
Ja, je kunt de currysaus van tevoren maken en deze bewaren in de koelkast tot gebruik. Zorg ervoor dat je de saus goed afdekt om te voorkomen dat er lucht bij komt.
Ja, je kunt dit gerecht invriezen, maar het is aan te raden om de groenten apart te houden van de currysaus en de vis. Dit zorgt ervoor dat de groenten niet te gaar worden en de textuur behouden blijft.