Tortilla met scampi, ananas-koriander salsa en spicy mayonaise
Zachte tortillas gevuld met kruidige, sappige scampi’s uit de wok. Geserveerd met een crunchy salsa van ananas en koriander, afgewerkt met spicy mayonaise. Dat is een super smaakbommetje en zorgt instant voor een vakantiegevoel op je bord!
Ingrediënten (4 personen)
2 pakjes mini tortillas
500 g gepelde black tiger scampi’s
2 el wok spice
2 el neutrale olie
1 eikenblad sla, gewassen
1 limoen
Ananas-koriander salsa
¼ ananas
1 puntpaprika
1 rode ui
1 bot koriander
Sap van 2 limoenen
4 el zonnebloemolie
Peper en zout
Spicy mayonnaise
3 el verse mayonaise
1 el of meer hotsauce
Sap van ½ limoen
1 kl lookpoeder
Bereidingswijze
Dep de gepelde scampi droog, leg ze open en bestrooi ze langs beide kanden met de wokkruiden. Snij de ananas in fijne plakjes, dan in reepjes en dan in blokjes. Snij de paprika, rode ui en koriander fijn.
Doe alles samen in een kom, kruid met peper en zout en meng er het limoensap en de olie onder, hou opzij. Meng alles voor de spicy mayonaise onder elkaar, proef of het spicy genoeg is, hou opzij.
Verwarm de tortillas op zoals vermeld op verpakking, of grill ze kort en krachtig in grillpan, hou warm. Verwarm de olie in je wokpan, voeg de scampi toe en bak ze een 3-tal minuten kort, krachtig en krokant op.
Zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen maar vullen. Leg een tortilla op je bord, daarop sla, gebakken scampi’s, de ananas salsa en werk af met de spicy mayonaise. Serveer er limoen bij.
Tips
- Je kan de gebakken scampi 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
- Je kan gebakken scampi ingepakt invriezen, 1 dag voordien ontdooien in koelkast alvorens op te warmen.
- De salsa kan je 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
- De spicy mayonaise kan je 1 week afgedekt in de koelkast bewaren.
- De scampi kan je opnieuw opwarmen in de wok met wat olie.
- Je kan de scampi ook eens vervangen door kip of varkensreepjes, je maakt ze op dezelfde manier klaar.