Veganaise

  • 10min
  • Easy

Veganaise is een mayonaise, maar dan op vegan manier klaargemaakt. Zonder eitjes dus. Hoe maak je makkelijk veganaise? Gewoon met een staafmixer. Het ei wordt vervangen door sojamelk wat voor de binding gaat zorgen. Lukt altijd!

Ingrediënten

Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn
100 ml sojamelk ongesuikerd
250 ml zonnebloemolie
1 el mosterd
1 el appelazijn
1 el citroensap
1 tl zout
½ tl peper

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een hoge smalle maatbeker.

Kijk eerst of je staafmixer erin past. 😉

Zet je mixer op de bodem van je maatbeker, begin te mixen, ga geleidelijk aan naar boven en mix tot alle olie en ingrediënten opgenomen en gebonden zijn.

Proef en kruid eventueel bij.

Giet uit in potje met deksel en bewaar in koelkast.

Wil je een gewone verse mayonaise maken, ga naar deze link

Veganaise blijft ongeveer 5-7 dagen goed in de koelkast, mits het in een luchtdichte container bewaard wordt. Het is belangrijk om de Veganaise altijd goed af te dekken en te bewaren op een koele en droge plaats om bederf te voorkomen. Als de Veganaise een vreemde geur, smaak of textuur heeft, gooi het dan weg en maak een nieuwe batch.