Vegetarische moussaka

  • 1u
  • 4P
  • Next level

Ingrediënten (4 personen)

125 ml Griekse yoghurt
enkele takjes peterselie
enkele blaadjes salie
peper
125 ml cottage cheese

2 scheutjes koolzaadolie
1 zoete ui
2 teentjes knoflook
400 g quorn

1 grote aubergine
1 bloemkool, in roosjes
1 tomaat

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Doe de Griekse yoghurt, de grof gehakte peterselie en de salieblaadjes in een blender. Kruid met peper en maal alles fi jn. Vermeng (niet blenden!) de massa daarna met de cottage cheese.

Doe een scheutje koolzaadolie in een pan. Hak de ui fijn en laat met de fijngehakte look kleuren in een pan. Voeg er vervolgens de quorn aan toe en laat ook kleuren. Vul de bodem van een ovenschotel met de gebakken ui en quorn.

Doe opnieuw een scheutje koolzaadolie in een pan en bak de aubergineblokjes. Kruid met peper. Stoom ondertussen de bloemkool en snij de tomaat in schijfjes.

Bedek de quorn met tomatenschijfjes, de gestoomde bloemkoolroosjes en de gebakken aubergineblokjes. Gebruik de saus van yoghurt en cottage cheese als topping. De moussaka gaat nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Weetje

Quorn is een vleesvervanger die heel wat proteïnen, vitaminen en mineralen bevat. En bovendien arm aan calorieën!

Ja, je kunt de moussaka van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast voordat je het in de oven bakt. Dit kan handig zijn als je het gerecht vooruit wilt plannen.

Ja, je kunt de moussaka na het bereiden invriezen. Laat het volledig afkoelen, verpak het stevig in luchtdichte containers en bewaar het tot 3 maanden in de vriezer.

Absoluut! Een frisse salade van bijvoorbeeld tomaten, komkommer en olijven past goed bij de moussaka en zorgt voor een gebalanceerde maaltijd.