Veggie panini

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Hey panini! Niets heerlijker dan een simpele gegrilde sandwich bomvol groentjes en gesmolten mozzarella… Sidney maakt veggie (fun)ky en toont ons zijn favoriete recept voor deze smaakbom, echt onweerstaanbaar lekker!

Ingrediënten veggie panini

4 pizza deeg / Zuurdesembrood sneetjes
2 bollen mozzarella
1 courgette
8 gedroogde tomaten
1 tomaat
Gedroogde oregano
Basilicum
Olijfolie
Zout en peper
Togarashi

Bereidingswijze

Verwarm je grillpan of een steelpan om je panini te bakken. Als je een pan gebruikt, voorzie dan ook een deksel.

Snijd de groenten fijn en houd opzij. Laat je mozzarella uitlekken en drogen op papier.

Snijd het brood in gelijke stukken. Giet wat olijfolie over elke snede brood. Leg er je groenten en de stukjes mozzarella op. Kruid met peper en zout en verse kruiden.

Doe je sandwich dicht en leg in de pan. Begin langzaam te grillen tot je groenten gaar zijn, verhoog dan de temperatuur om extra crunch te krijgen.

Ja, je kunt de veggie panini van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar de panini in een luchtdichte verpakking in de koelkast en verwarm hem in een panini pers, grillpan of oven tot hij warm en knapperig is.

Het wordt niet aanbevolen om de veggie panini in te vriezen, omdat de groenten na het ontdooien mogelijk waterig worden en de textuur van het brood kan veranderen.