Vleesbrood met appel, pens en spek

  • 1u
  • 4p
  • Easy

Vleesbrood maken is zo simpel en dankbaar! Dit vleesbrood is gemaakt van de lekkerste ingrediënten van het varken: gehakt, witte pens en spek! De stukjes appel erin maken het helemaal feest: een zalig familiegerecht om op tafel te zetten, iedereen blij!

Ingrediënten (4 personen)

800 g gekruid varkensgehakt
1 witte pens
1 ui
1 ei
4 el paneermeel
1 grote jonagold appel, gewassen
12 sneetjes vers spek in sneetjes
Peper en zout

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een kom met peper en zout, fijngesneden ui, paneermeel en eitje en meng alles al eens goed onder elkaar. Snij het klokhuis uit de appel en snij hem in blokjes, meng nog eens goed in het gehakt, verdeel alles in 2 porties.

Vet een ovenschaal in en leg het eerste deel in platte ovale vorm, de grootte van de witte pens, snij het velletje van de witte pens en leg die erop. Leg daarop het andere deel gehakt en druk rondom rond goed aan. Leg kruislings 4 sneetjes spek over het gehakt en dan de andere rondom rond op de bodem. Maak vast met een touwtje.

Bak 45 min in voorverwarmde oven van 185°. Serveer met je favoriete side dishes: witloofsalade, aardappel gratin, appelmoes of aardappelpuree.

TIP

Je kan de witte pens ook vervangen door grijze of zwarte pens. De appeltjes kan je vervangen door peer of rozijnen.

Het vleesbrood kan ook koud geserveerd worden: heerlijk op een boterham met wat mosterd of in een salade. Vleesbrood opwarmen kan in de oven met bakpapier of aluminiumfolie, met eerst een el of 3 bouillon of water erbij. Je kan vleesbrood 2 dagen ingepakt bewaren in de koelkast of ingepakt invriezen, laat hem dan weer ontdooien in de koelkast voor gebruik.

partner

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.