Zomerse groentelasagne van paprika, snijbonen, mozzarella en sneetje hesp

  • 45min
  • 4P
  • Easy

Een heerlijke zomerse ovenschotel vol van smaak en kleuren! 😉

Ingrediënten (voor 4 personen)

Lasagne:
2 rode paprika’s
125 g gestoomde snijbonen
1 courgette in lange schijven
250 g mozzarella sneetjes
150 g sneetjes hesp
peper, zout, olijfolie
verse tijm
2 handvol verse spinazie
250 g gele kerstomaatjes

Basilicum vinaigrette:
1 bot basilicum
Sap van 1 citroen
Peper en zout
1 kl mosterd
100 ml olijfolie

Bereidingswijze

Snij de paprika’s in 4, haal de zaadjes en kroon eraf.

Besprenkel een ovenschotel met olijfolie en werk in 4 laagjes:

Eerst spinazie, courgette, mozzarella, sneetje hesp, rode paprika, snijboon, sneetje vlees, gele tomaatjes, mozzarella.

Verdeel tomaten en tijm errond, besprenkel met olijfolie.

Bedek met aluminiumfolie en plaats 25’ in voorverwarmde oven van 195°.

Verwijder aluminiumfolie en plaats opnieuw ongeveer 5 minuten in de oven om aan te kleuren.

Mix voor de vinaigrette alle ingrediënten in hoge maatbeker met staafmixer, kruid af en serveer bij de lasagne.

Tip

Kan perfect heropgewarmd worden nadien, bvb voor lunch op het werk.

Ja, je kunt ook andere soorten kaas gebruiken zoals parmezaan of pecorino.

Het is afhankelijk van het soort lasagnebladen dat je gebruikt. Sommige lasagnebladen hoeven niet van tevoren gekookt te worden, terwijl andere lasagnebladen wel gekookt moeten worden. Kijk dus zeker eens op de verpakking.

Je kunt zomerse groentelasagne serveren met een frisse groene salade als bijgerecht. Je kunt ook brood of focaccia serveren bij de lasagne.