Zuurdesemboterham met tomaat garnaal
Een geweldige klassieker, maar dan op een heerlijke zuurdesem boterham. Ik maak een lichtere versie met Griekse yoghurt en veel verse kruiden. Als je in deze boterham bijt, weet je waarom klassiekers altijd succes blijven hebben, en… je lunch is ook klaar in een wip!
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 gulzige sneden zuurdesembrood in de lengte gesneden
200 g Griekse yoghurt
2 el fijn gesneden krulpeterselie
2 el fijn gesneden bieslook
2 el koolzaadolie
Peper van de molen, fleur de sel
4 blaadjes jonge kropsla
2 grote tomaten
150 g hand gepelde Noordzee garnalen
1 hardgekookt eitje
Bereidingswijze
Pel de tomaten: leg ze 10 tellen in kokend water, verfris in ijskoud water, verwijder de schil, snij in schijfjes.
Pel het eitje en plet het grof.
Meng de bieslook en peterselie onder de yoghurt met koolzaadolie en pezo.
Smeer de kruidenyoghurt uit op de boterham.
Leg er de sla en sneetjes tomaat op.
Strooi er de garnalen en dan de eitjes boven.
Werk af met peper van de molen.
Als je geen zuurdesemboterham hebt, kun je het vervangen door ander brood naar keuze, zoals volkorenbrood, ciabatta, baguette of een ander favoriet brood.