Bladerdeeg met zalm spinazie en mascarpone

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een romige mengeling van rode zalm en spinazie, extra feestelijk met mascarpone en girollekes in een krokant licht pakje, yes! Dit gerecht kan je perfect op voorhand klaarmaken, juist opwarmen en opdienen, zo kan je gezellig lang bij de kerstboom blijven hangen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 bladerdeeg pasteitjes
1 el boter
1 teen look
150 g girolles , geborsteld
100 g babyspinazie
1 blikje rode zalm
125 g mascarpone
100 ml room
Zwarte peper
Snuifje zout
1 citroen

Bereidingswijze

Snij de girollen in herkenbare stukjes en bak aan in een klontje boter, kruid met peper en zout en rasp er de look bij, laat even bakken, voeg er de spinazie bij. Hou enkele blaadjes apart voor de versiering. Meng er de mascarpone en de room onder, laat even opkoken en meng er als laatste de afgegoten zalm bij, proef en kruid nog even bij met peper en zout. Zo nodig werk af met beetje zeste van citroen.

Een half uurtje voor je wil serveren; snij de deksels uit de bladerdeeg pasteitjes, warm ze een vijftal minuten op in een voorverwarmde oven van 180°.

Verwarm het zalmmengsel weer even op en verdeel in de warme bladerdeeg paseitjes en zet het hoedje erop. Werk af met de spinazieblaadjes.

Zet ze op een warme feestelijk versierde plateau en dien onmiddellijk op.

Dit gerecht is lekker met een groene salade of geroosterde groenten, zoals wortels of zoete aardappels.

Ja, je kunt het gerecht invriezen. Laat het eerst volledig afkoelen voordat je het in de vriezer doet. Het kan tot 3 maanden worden bewaard in de vriezer.