Bladerdeegrolletje gevuld met champignons en spekjes, met komkommerdip

  • 1u10
  • 12 stuks
  • Next level

Ingrediënten

Voor de bladerdeeghapjes:
1 rol(len) (of plakjes) voorgemaakte bladerdeeg
een eetlepel zonnebloempitten
een eetlepel pompoenpitten
125 gram witte champignons
125 gram kastanjechampignons
1 sjalot
1 teentje knoflook
5 takjes platte peterselie
1 citroen
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen
200 gram gerookte spekblokjes
1 ei

Voor de komkommerdip
125 gram verse geitenkaas
1 derde van een komkommer
een halve limoen
Vandemoortele® oliemengeling voor warme bereidingen
5 takjes platte peterselie
een snuifje peter
een snuifje zout

Bereidingswijze

Maak eerst de bladerdeegrolletjes:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en rol het bladerdeeg uit op een bakplaat die met bakpapier bedekt is.
2. Hak de champignons fijn. Voeg ze samen met de fijngesnipperde sjalot en knoflook in een pan met olie mengeling oor warme bereidingen. Bak de ingrediënten tot al het vocht verdampt is. Blus het geheel met sap van een halve citroen.
3. Laat ook het citroensap verdampen en zet het vuur vervolgens uit. Doe alle ingrediënten in een mengkom.
4. Bak de gerookte spekblokjes krokant en voeg ze toe aan de mengkom.
5. Hak de peterselie, de zonnebloempitten en de pompoenpitten fijn. Voeg ze toe aan de mengkom en kruid af met peper en zout. Zet alles onder elkaar en werk af met 1 eetlepel sojasaus.
6. Klop het ei los met een scheutje water.
7. Snij het bladerdeeg in 12 vierkantjes.
8. Schep een flinke eetlepel vulling in het midden van elk stukje bladerdeeg. Druk de vulling aan
en rol het bladerdeeg op. Schik de rolletjes met de opening naar boven op de bakplaat.
9. Bestrijk de bladerdeegrolletjes met het losgeklopte ei en zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin kleuren.

Begin dan aan de dip:
1. Snij een derde van een komkommer in blokjes en pers een halve
limoen.
2. Doe de verse geitenkaassamen met de komkommer en het limoensapin een blender. Voeg 2 eetlepels oliemengeling voor koude bereidingen toe en mix het geheel. Werk af met fijngehakte peterselie.
3. Serveer de bladerdeeghapjesmet de dip.

Partners

In samenwerking met Foodbag en Vandemoortele.

Ja, de komkommerdip kun je een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Ja, het bladerdeegrolletje kan ook koud geserveerd worden als hapje of lunchgerecht.