Butter board met geitenkaas, noten en honing
Dit hier is één van mijn nieuwste guilty pleasures! Die smaak, die texturen en hoe mooi ziet het eruit… Pure verwennerij op tafel voor je gasten, en vooral jezelf!!!! Love love love this!
Ingrediënten (voor 4 personen)
110 g zachte boter
110 g verse geitenkaas
1 verse vijg
2 takken dille
Eetbare bloemetjes
1 el pistachenoten grof gehakt
1 tl roze peperbolletjes
Zwarte peper van de molen
1 tl salt flakes
2 el honing
Toastjes van stokbrood
Bereidingswijze
Klop de boter en geitenkaas luchtig op.
Smeer uit op je mooiste plankje.
Snij de vijg in partjes en leg erop.
Strooi de garnituren erover.
Werk af met de lopende honing.
Serveer met de toastjes en geniet van de ohhh en ahhhhhh zoooo zot lekker!
Je kunt verschillende soorten noten gebruiken, zoals walnoten, amandelen, pecannoten of hazelnoten. Kies de noten die je lekker vindt en bij de smaak van geitenkaas passen.
Ja, je kunt de Butter Board voorbereiden voordat je gasten arriveren. Bewaar het in de koelkast en haal het kort voor het serveren eruit zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Serveer de Butter Board als onderdeel van een borrelplank, als voorgerecht of als een heerlijk hapje bij een glas wijn. Zorg voor kleine mesjes of lepeltjes zodat mensen de geitenkaas en boter kunnen smeren op crackers of brood.