Gamba’s op de bbq
Wauw, dit is toch zomer op je bord. Het heeft toch iets, zo prachtig en zo heerlijk! Het geeft me steeds een heel fijn vakantiegevoel als ik ze eet en ze zijn nog eens zo makkelijk en lekker klaar te maken. Ga voor de real deal verse kanjers bij je vishandelaar
Ingrediënten
12 Gamba’s
Peper en zout
2 tl chilivlokken
12 el olijfolie (200ml)
Zeste van limoen en sap van een halve limoen
2 teenjes look geraspt
Thaise basilicum fijngesneden
Het recept voor mais op de bbq vind je hier
Bereidingswijze
Meng de olijfolie, chilivlokken, zeste van limoen, look en zout voor de marinade.
Smeer de gamba’s in met deze marinade.
Leg de gamba’s op de BBQ, rooster ze kort en krachtig, draai de gamba’s om na 2-3 min.
Leg ze op een schotel.
Werk af met Thaise basilicum, limoen zeste en sap van een halve limoen.
WEBSHOP MUST HAVES
Om te voorkomen dat de gamba’s aan de BBQ blijven plakken, kun je ze eerst insmeren met olie en de BBQ goed voorverwarmen. Zorg er ook voor dat de BBQ-roosters schoon zijn voordat je begint met grillen.
Gamba’s op de BBQ kunnen goed worden geserveerd met gegrilde groenten, een frisse salade, knapperig brood of rijst.