Tartaar van gemarineerde tonijn met wasabimayonaise

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Dit is een heerlijk broodje als je van verse tonijn houdt! Hij is lichtjes gemarineerd en gekruid en dus heel puur gehouden. Ook heerlijk bij een pokebowl geserveerd, maar ik vind hem zalig op een broodje!

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gr verse Yellow fin tonijn
5 kleine Shiso bladeren
4 el tamari sojasaus
3 el Chinese bieslook fijngesneden (of lente-ui of bieslook)
1 el Santa Maria wasabi & sesame kruiden
1 gepekelde daikon in balkjes gesneden (zie recept)
4 broodjes
Sesamolie

Wasabimayonaise (zie recept)

Bereidingswijze

Snij de tonijn in kleine blokjes en doe ze in een kom.

Breng de tonijn op smaak met de sojasaus en sesamolie.

Snij de shiso bladeren en Chinese bieslook fijn.

Doe deze bij de tonijn. Werk af met wasabi en sesame kruiden.

Beleg de doormidden gesneden broodjes met de tonijn leg er de gepekelde daikon op en drizzle er wat wasabimayonaise over.

Partners

In samenwerking met Santa Maria.

Ja, je kunt de tartaar van tonijn en de wasabimayonaise apart van tevoren bereiden en ze voor het serveren samenvoegen.

Tartaar van gemarineerde tonijn met wasabimayonaise kan goed worden geserveerd met bijgerechten zoals gestoomde rijst, een frisse salade of knapperig brood.