Gezonde gember pinda vinaigrette

  • 5min
  • 500ml
  • Easy

Deze heerlijke vinaigrette met gember en pinda notenpasta moet je echt altijd in je koelkast hebben! Dit gezonde recept is klaar in een wip en gaat in al je salades, noedels of bij rauwe en geroosterde groenten. Maar ook gewoon zo met een lepeltje, omdat het zo verslavend lekker is! 😉

Ingrediënten (500 ml)

80 g pindaboter
2 el  Gimber
1 dikke teen look
50 ml lichte soja saus
Zeste en sap van 1 limoen
200 ml sinaasappelsap
1 sjalot
1 tl cayenne poeder

Trechter
Flesje
Kloppertje
Kom

Bereidingswijze

Doe eerst de zeste en dan het sap van de limoen in een hoge maatbeker. Voeg alle andere ingrediënten toe. Zet de staafmixer erin en mix alles fijn.

Bewaar in een flesje met dop, zodat je hem elke keer voor gebruik gemakkelijk door elkaar kan schudden.

Tips

  • Je kan de vinaigrette minimum 10 dagen afgesloten in de koelkast bewaren of in een potje met deksel invriezen, altijd goed schudden voor gebruik.  
  • De vinaigrette kan je altijd nog extra pimpen met verse kruiden. 

Partner

In samenwerking met