Tiramisu met rabarber, aardbeien en mascarpone

  • 40min
  • 6P
  • Easy

Niet alleen superlekker, maar ook mooi om naar te kijken!

Ingrediënten (voor 6 personen)

1 bos rabarber (750 g)
500g aardbeien
1 bio sinaasappel
250g mascarpone
2,5dl bio room (35 % V.G.)
1 pak sprits zandkoekjes (175 g)
150g rietsuiker
1 el agavesiroop
2 vanillestokjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de rabarber (rode rabarber hoef je niet te schillen), verwijder de uiteinden en snijd ze in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en schik er de rabarber op. Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de rietsuiker. Bestrooi er de rabarber mee en voeg de geschraapte vanillestokjes toe. Schuif ± 30 min. in de oven tot de rabarber mals is. Laat ze afkoelen.

Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en meng het met de mascarpone, de agavesiroop, 1 el fijngeraspte sinaasappelzeste en het sap van½ sinaasappel. Klop de room lichtjes op tot yoghurtdikte en spatel hem onder de mascarpone.

Breek de zandkoekjes in grote stukken. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in 2. Verdeel ruim de helft van de aardbeien over de bodem van 6 glazen. Voeg de rabarber, de koekjes en de room toe. Werk af met de rest van de aardbeien en serveer.

Tip

Breng de mascarpone op kamertemperatuur om hem gemakkelijker met het sinaasappelsap te kunnen mengen. De room moet heel koud zijn om hem snel stijf te kunnen kloppen.

Partner

In samenwerking met Delhaize

Het is niet aan te raden om de tiramisu in te vriezen, omdat het dan zijn structuur verliest en de smaak kan veranderen.