Goulashsoep met zoete aardappel en lamsvlees

  • 40min
  • 4P
  • Easy

Een stevige, smaakvolle Hongaarse maaltijdsoep of stoofpot, met vlees en aardappelen. Ik maak hem graag met lamsmerguez en zoete aardappel. Een zalig hartverwarmend kommetje puur plezier!

Ingrediënten (voor 4 personen)

400 g lamsmerguez
2 el olijfolie
1 grote ui
4 teen look
Tijm, laurier
2 kl komijnzaad in vijzel gekneusd
1 el mosterd
400 g tomatenblokjes
700 g passata
400 ml water + 2 bouillon blokjes
2 puntpaprika’s
4 wortels
4 selder gewassen
1 el gerookt paprikapoeder
1 grote zoete aardappel
Peper en zout

Topping:
125 g zure room
½ bot peterselie grof gesneden

Bereidingswijze

Neem een grote kookpot en laat de gekneusde komijnzaadjes roosteren, tot er een zalige geur vrijkomt, giet de komijnzaadjes op een bordje.

Snij de merguez in kleine stukjes en kleur ze aan in dezelfde kookpot met olijfolie.

Schep de merguez op een bord met keukenpapier en hou opzij.

Giet de helft van het vet weg, en kleur de fijngesneden ui en look in aan de andere helft van het vet.

Intussen schil en snij je de wortel en zoete aardappel in blokjes, en ook de selder en paprika. Voeg deze toe aan de ui en look en bak even mee.

Voeg nu tijm, laurier, paprikapoeder, het geroosterd komijnzaad, de tomatenblokjes, passata, water en bouillonblokjes toe, kruid met peper en zout, laat alles even opkoken.

Verlaag het vuur en laat 25 min sudderen.

Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Serveer in diepe borden en werk af met zure room, peterselie en gebakken merguez.

Ja, als je geen lamsvlees wilt gebruiken, kun je ook rundvlees, varkensvlees of kip gebruiken als vervanging.

Ja, goulashsoep kan goed van tevoren worden gemaakt. Het kan zelfs nog lekkerder worden na een dag of twee in de koelkast, omdat de smaken dan goed kunnen mengen.

Ja, goulashsoep kan worden ingevroren. Zorg ervoor dat je het in een luchtdichte verpakking bewaart en het binnen ongeveer 3 maanden consumeert voor de beste kwaliteit.

Goulashsoep kan goed worden geserveerd met vers brood, zoals stokbrood of zuurdesembrood. Daarnaast kun je er ook wat zure room, gehakte peterselie of paprikapoeder overheen strooien voor extra smaak.