WEBSHOP MUST HAVES
Kaassaus
Hoe moet je kaassaus maken? Zo ga je aan de slag ! Kaassaus heeft als basis warme bechamelsaus waar er geraspte kaas bij gaat. Emmenthal is iets zachter van smaak dan gruyère, jij kiest of je sterker of zachter wil.
Ingrediënten
700 ml koude melk
30 g boter
40 g bloem
Snuifje witte peper
Snuifje zout
Muskaatnoot
125 g gemalen kaas
Bereidingswijze
Laat de boter smelten en goed opschuimen in een hoge pot.
Voeg in 1 keer alle bloem toe en meng krachtig alles goed door elkaar zodat de bloem en boter homogeen gemengd zijn.
Laat 2 minuutjes verder bakken zodat je geen bloemsmaak krijgt.
Voeg de helft van de koude melk toe en roer krachtig met klopper de klonters weg en roer tot een gladde dikke massa.
Voeg nu de rest van de melk toe en roer met klopper tot een gebonden witte saus.
Kruid met peper zout en rasp er wat muskaatnoot bij.
Je kan eventueel een paar druppels citroensap bijvoegen om de saus op te frissen.
Meng nu stevig ¾ van de kaas eronder tot die mooi gesmolten is.
Gebruik in lasagnes, in pasta, over gestoomde groenten, en werk af met de extra kaas.
WEBSHOP MUST HAVES
Ja, je kunt kaassaus van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar het in een afgedekte bak of schaal en verwarm het opnieuw voordat je het serveert.
Kaassaus is een populaire saus voor bijvoorbeeld nacho’s, tortilla chips, broodjes, pasta en groenten zoals bloemkool en broccoli.
Cheddar, Goudse kaas, Parmezaanse kaas of blauwe kaas zijn allemaal geschikt voor kaassaus. Gebruik de kaas die je lekker vindt of een combinatie van verschillende soorten kaas voor extra smaak.