Kip ‘kapsalon‘ met zoete aardappel en yoghurt
Een heerlijke manier om guilt-free te kunnen genieten van zalige comfortfood. Kapsalon wordt meestal gegeten na een stapje in de wereld te zetten… Klaargemaakt op deze gezonde manier is het perfect als gezonde lunch of diner.
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 kippenborsten
1 ajuin in fijne reepjes
1 kl shoarma kruiden
4 el olijfolie
95 g gemalen kaas
2 grote zoete aardappelen
Peper en zout
½ ijsbergsla fijn gesneden
2 tomaten en blokjes gesneden
Looksaus:
250 g yoghurt
2 el olijfolie
1 kl lookpoeder
Peper en zout
Hot sauce
Bereidingswijze
Schil de zoete aardappelen en snij ze in frieten.
Meng ze met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout.
Leg ze open op een bakplaat met bakpapier.
Bak 25 min op 195° tot mooi gekleurd en krokant.
Snij het kippenvlees in dunne reepjes, meng er 2 el olijfolie en shoarma kruiden onder en bak ze gaar met de fijngesneden ui.
Mix alles voor looksaus en giet ze in een spuitfles.
Gebakken friet gaat in een schaal, daarop de gebakken kip & ui, strooi er de kaas bovenop.
Laat de kaas nog 2 min smelten in de oven.
Werk af met sla, tomaat, looksaus en hot sauce! Bammmmmm!
Kip ‘kapsalon’ bevat veel eiwitten en groenten, wat het een gezondere optie maakt dan de traditionele shoarma ‘kapsalon’. Het bevat echter wel geraspte kaas en yoghurt, die beide relatief veel calorieën bevatten.
Ja, je kunt kip ‘kapsalon’ invriezen, maar de zoete aardappelfrietjes kunnen hierdoor wel wat zachter worden.
Ja, je kunt kip ‘kapsalon’ vegetarisch maken door de kipfilet te vervangen door bijvoorbeeld vegetarisch gehakt of tofu.