Pizza wafel
Al het beste van een pizza, maar dan afgebakken in een wafelijzer! Een beetje zotter, maar heerlijk lekker! Pizzadeeg, tomatensaus, basilicum, vleesbrood en smeltende kaaaaaaassssss. Je kan freewheelen met je eigen favoriete toppings natuurlijk!
Ingrediënten
1 bol pizza deeg (recept deeg)
500 ml dikke tomatensaus (recept saus)
2-3 zakjes geraspte mozzarella
2 pakjes vleesbrood Strasbourg
1 bot basilicum
150 g trostomaten
Olijfolie
Bereidingswijze
Snij het vleesbrood fijn.
Snij basilicum fijn.
Rol het pizza deeg dun uit.
Snij er cirkels uit en rol elke cirkel deeg nog fijner uit met wat bloem.
Besmeer die dan met de tomatensaus.
Bestrooi met vleesbrood, basilicum en dan geraspte kaas.
Leg er een andere cirkel pizza deeg op en bak 3 min in wafelijzer op medium warmte.
Doe open, strooi er geraspte kaas over en laat nog even goudbruin bakken.
Werk af met wat olijfolie, grof gesneden basilicum en trostomaatjes in stukjes gesneden. Bak de rest van de pizza’s op dezelfde manier af.
Serveer onmiddellijk.
Ja, je kan deze wafel van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Verwarm de wafel kort in de oven voordat je deze serveert.
Een glas rode wijn past goed bij deze wafel, maar je kan ook kiezen voor een frisdrank of bier.