Kokoscurry met kip, groenten en rijst
Wil je een makkelijke curry met groenten, rijst en kip in 1 pot, I got you! Een bodem van rijst, gesneden groenten en stukjes kip, alles overgieten met een smaakvolle gele curry kokosroomsaus, de Airfryer in, af en toe eens omroeren, en done! Lekker en handig toch!
Ingrediënten (voor 3 personen)
2 zakjes snelkook basmati rijst, of gewone basmati rijst dat je eerst 1 u laat weken
2 punt paprika’s
4 jonge wortels
1 pakje sugar snaps
400 ml Kokosnootroom
400 ml water
400 g vlees van kippenbillen
1 el gele curry poeder
4 teentjes look
1 zoete ui
1 kl kurkuma
1 kl korianderzaad fijn gestampt
1 el fijn gesneden gember
1 tl chilipoeder
Afwerken met
Lente-ui fijngesneden
Munt, platte peterselie grof gesneden
Griekse yoghurt
Bereidingswijze
Giet de rijst in het bakaccessoire.
Meng de kokosroom met de droge kruiden en de fijngesneden ui en look.
Snij de kip in kleine blokjes en leg op de rijst.
Snij de wortel in dunne schuine repen, paprika in blokjes en verdeel over de kip samen met de sugarsnaps en de gember.
Giet de gekruide room over het geheel.
Laat 45’ op 160° garen, af en toe eens omroeren.
Schep uit in kommetjes.
Werk af met de kruiden en schep yoghurt.
Partners
In samenwerking met Philips.