Pasta puttanesca met tonijn
Pasta is altijd een goed idee! Een klassiek recept met extra tonijn en verse kruiden. Toppie toch!!
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gr. pappardelle
SAUS:
3 el olijfolie
6 ansjovisfilets
4 tenen look
1 gele ui, fijngesneden
2 kl kappertjes
2 el groene en zwarte ontpitte olijven
300 gr. kerstomaatjes
700 ml tomatencoulis
Peper van de molen
2 blikjes tonijn in olijfolie , uitgelekt (netto gewicht 240 gr./blik)
Hou wat olijven en tonijn apart voor afwerking
1 blok parmezaan, geraspt (200 g )
1 bot platte peterselie
1 bot basilicum
Bereidingswijze
Snij de ansjovis fijn en rasp er de look over. Bak in olijfolie samen met de ui en de kappertjes. Laat 2 min stoven. Snij de olijven in 2 en voeg ze erbij.
Snij kerstomaatjes doormidden en voeg toe
Giet er de tomatencoulis bij en kruid met peper .
Dek af en laat 5 minuten sudderen.
Kook de pappardelle zoals op verpakking vermeld in gezouten kokend water.
Voeg de tonijn bij de saus en roer eronder.
Giet de uitgelekte pasta bij de saus en meng
Afwerking
Werk af met olijven, mooie stukken tonijn, grof gesneden basilicum en platte peterselie. Strooi er wat geraspte parmezaan over en overgiet met olijfolie.
WEBSHOP MUST HAVES
Ja, de saus voor Pasta Puttanesca kan van tevoren worden gemaakt en bewaard worden in de koelkast of vriezer. Kook de pasta pas op het moment van serveren, anders kan de pasta te zacht worden.
Pastasoorten zoals spaghetti en linguine passen goed bij Pasta Puttanesca vanwege de dikke, hartige saus die zich goed aan de pasta hecht.
“Puttanesca” betekent in het Italiaans “op de wijze van een prostituee”. Het gerecht zou zijn ontstaan in de bordelen van Napels, waar het snel en gemakkelijk te bereiden was.