Stoofpotje van zalm met bruine rijst en quinoa
Heerlijk, gemakkelijk en gezond stoofpotje van zalm en spinazie. Samen met de Bosto brown rice + quinoa heb je een bom aan vezels en heerlijke smaken op je bord. De gember en kurkuma geven extra punch en het is bovendien klaar in no time.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 kookbuiltjes van Bosto brown rice + quinoa
2 el olijfolie
800 g filet van zalm zonder vel en graten
150 ml kokosroom
600 ml groentebouillon
2 cm gember
3 teen look
1 grote ui
1 tl kurkuma
150 g spinazie
1 kleine venkel
1 tl venkelzaad, gekneusd
Zwarte peper van de molen, zout
1 tl gerookt paprikapoeder
2 blaadjes laurier
Wat takjes dille
Bereidingswijze
Snij ui en look fijn en stoof aan in olijfolie.
Voeg gekneusd venkelzaad, gember, paprikapoeder, tijm, laurier en kurkuma toe en bak even mee.
Voeg venkel toe.
Blus met bouillon, kokosroom en kruid met peper en zout, laat even sudderen.
Kook de Bosto brown rice + quinoa zoals vermeld op verpakking.
Voeg spinazie toe en laat kort slinken, leg er de blokjes zalm in en laat 4 min verder sudderen onder deksel, werk af met dille en serveer samen in een diep bord.
Partner
In samenwerking met Bosto
Nee, het is niet nodig om de zalm vooraf te marineren. Het wordt in het stoofpotje gekookt met smaakvolle ingrediënten.
Ja, het wordt aanbevolen om de zalm eerst te ontvellen voordat je hem in het stoofpotje doet.
Een lichte, fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Ja, je kunt het stoofpotje van tevoren bereiden en het later opwarmen als je het gaat serveren.