Thai winter salad
Een lekkere, Oosterse salade met al onze wintergroenten, overgoten met een Thaise pindasaus, lekker pittig en krokant. Hier doen we niet mee aan fletse saaie salades!!
Ingrediënten (voor 2 personen)
¼ Rode kool
¼ spitskool
2 stuk witloof
3 chili pepertjes
¼ butternut
1 bot koriander grof gehakt
½ bot munt grof gehakt
2 el sesamolie
Sap van 2 limoenen
1 el agave
Pindaboter saus:
2 el peanut butter
2 el vissaus
2 el rijst azijn
1 teen look
1 el sesamzaad
Bereidingswijze
Neem je grootste kom of schaal om goed te kunnen mengen.
Snij alle groenten fijn, hak de kruiden, doe in een schaal en pers de limoenen erover, voeg sesamolie en agave toe en meng al een eerste keer.
Meng alle ingrediënten voor de saus samen in een potje, schud onder elkaar en giet over de sla, meng goed.
Werk af met gehakte pindanoten en nog wat verse kruiden.
Tips
Denk ook aan koolrabi, witte kool, pastinaak, aardpeer… alles wat krokant is, is lekker rauw met deze saus.
Je kan er er ook gebakken scampi bij serveren.
Ja, je kan de salade van tevoren maken. Bewaar de dressing en de pompoen apart en meng alles door elkaar vlak voordat je de salade serveert.
Ja, deze salade is vullend genoeg om als maaltijdsalade te eten. Eventueel kan je er nog wat geroosterde kip, tofu of tempeh bij serveren.