Tiramisu met speculoos

  • 30min
  • 4p
  • Easy

Tiramisu maken is altijd een goed idee! Dit recept met zachte mascarpone crème, sterke koffie en speculoos, is een hemels lekkere combo. Geserveerd in glaasjes, de lange vingers worden vervangen door speculoos koekjes, wat cacaopoeder erover en genieten!

Ingrediënten (4 personen)

400 g mascarpone
250 ml room
Speculoos koekjes
2 koppen sterke koffie afgekoeld
2 eieren
1 el fijne suiker
Snuif zout

Afwerking
6 speculoos koekjes
2 el cacaopoeder ongezoet

Bereidingswijze

Klop de slagroom half op tot lobbig, bewaar in koelkast. Klop de mascarpone los in een grote kom tot hij mooi glad is.
Scheid de eieren en klop de dooier op met fijne suiker schuimig en roer onder de mascarpone, meng daaronder de room en als laatste klop je het eiwit op met snuif zout, meng het er voorzichtig onder.

Verkruimel 16 speculoos koekjes en verdeel in elk glas 2 el ervan, besprenkel met 2 el koffie en verdeel de helft van de mascarpone crème met een spuitzak in de glaasjes. Kan ook met lepel, maak den eerst mooi effen alvorens de andere helft van de speculoos en koffie er over te verdelen en dan de rest van de crème. Dek af en zet ze min 4 uur in de koelkast.

Om af te werken zeef je er een goede laag cacaopoeder op en werk af met koekjes in de helft gebroken, serveer!

Je kan tiramisu afgedekt 3 dagen bewaren in koelkast. Je kan tiramisu op voorhand klaarmaken en dan nog enkel afwerken. Tiramisu kan je invriezen, ontdooien in de koelkast, eventueel ontdooid water afgieten en dan verder afwerken met cacao en koekjes. Tiramisu in glaasjes moet minimum 4 uur in de koelkast blijven om op te stijven.

Hoewel het mogelijk is om Tiramisu met Speculoos in te vriezen, wordt het over het algemeen niet aanbevolen, omdat de textuur en smaak kunnen veranderen. Het is het lekkerst wanneer vers bereid en gekoeld geserveerd.