Toast met warmoes Sofie Dumont Chef4
Toast met warmoes Sofie Dumont Chef5
Toast met warmoes Sofie Dumont Chef6
Toast met warmoes Sofie Dumont Chef7

Toast met warmoes en gepocheerd chili-eitje

  • 15min
  • 2P
  • Easy

Warmoes is met kop en schouders dé mooiste groente, toch laat je die meestal links liggen omdat je niet weet hoe je ermee aan de slag moet. Wel, het is heel simpel: bekijk de steel (zoeter en stugger) en het blad (zacht en aardser van smaak) als 2 aparte ingrediënten. Samen met dat gepocheerd eitje en de pit van de chili een heerlijk gerecht! Deze prachtige groente is te verkrijgen tussen mei en oktober.

Ingrediënten

300 g warmoes
1 kleine ui fijn gesneden
4 el olijfolie
1 el Modena Balsamico azijn
2 teen look
Peper en zout
2 dikke grote sneden volkoren brood
Boter om brood in te smeren
2 kakelverse eitjes op kamertemperatuur
100 ml witte azijn 

Chili olie:
1 kl Santa Maria chili explosion vlokken of een vers cayenne pepertje
4 el olijfolie
½ bot bieslook  

Bereidingswijze

Snij het blad van de stelen, snij vervolgens de stelen fijn en ook het blad grof. 

Smeer de toast in met boter en bak het brood aan beide kanten aan in een pan, hou opzij.  

Voeg aan dezelfde pan 2 el olijfolie toe en stoof de ui en de look samen met de fijngesneden warmoesstelen. 

Voeg na 5 min het warmoesblad toe en bak kort mee, werk af met wat balsamico en kruid met peper en zout. 

Verdeel de gebakken warmoes op de toast. 

Meng alles voor de chili olie onder elkaar.  

Zet een lage steelpan op het vuur met ongeveer 8 cm water en een flinke scheut azijn.  

Laat heel zacht borrelen, je water mag niet koken, breek de eieren in kommetjes en voeg toe.  

Na 3 min heel zachtjes borrelen, schep je ze 1 voor 1 eruit, dep ze droog op een keukenpapier.  

Leg ze op de toast met de warmoes, werk af met de chili-olie.  

Serveer onmiddellijk.   

Ja, je kunt de warmoes van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Op de dag zelf kun je de warmoes kort opwarmen voordat je het op de toast legt.

Toast met warmoes en gepocheerd chili-eitje is het lekkerst wanneer het vers wordt bereid en direct wordt geconsumeerd. Het is een gerecht dat snel zijn textuur en smaak verliest als het te lang wordt bewaard. Daarom wordt aanbevolen om het gerecht direct te serveren nadat het is bereid. Het pocheren van eieren kan ook lastig zijn om opnieuw op te warmen zonder de gewenste textuur van de dooier te verliezen.

Partner

In samenwerking met Santa-Maria