Tortilla’s met gehakt

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Dit recept zetten we vaak op tafel: een tortilla die we vullen met boordevol verse ingrediënten, superfijn voor de kinderen om hun eigen versie te kunnen maken.

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 pak tortilla vellen naar keuze, volkoren, mais, tarwe…

Gekruid gehakt:
500 g gemengd gehakt
1 ajuin
Peper en zout
1 kl muskaatnoot poeder
½ tl kaneel
3 el olijfolie

Toppings:
2 gele paprika’s
½ spitskool fijn gesneden
200 g feta en scheutje melk
Pitjes van halve granaatappel
10 blaadjes munt
Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de ajuin fijn. Verhit in een pan 2 el olijfolie en bak de fijngesneden ajuin. Voeg het gehakt toe aan de ajuin en bak mee. Kruid het gehakt met peper, zout, nootmuskaat en een halve theelepel kaneel. Bak tot het mooi krokant is.

Snij de gele paprika in fijne reepjes.

Plet de feta met een vork en klop deze op met een scheutje melk. Kruid met peper en zout en voeg 1 el olijfolie toe zodat je een smeerbare mengeling krijgt. Serveer het in een kommetje en wrijf uit, maak een putje waar je de granaatappelpitjes in doet. Werk af met olijfolie en fijngesneden munt.

Verwarm de tortilla’s zoals vermeld op verpakking of gril ze in de pan en hou ze warm.

Afwerken:

Zet alles op tafel en vul naar hartenlust!

Zo vul ik hem:

Smeer een eetlepel feta op de tortilla uit, voor de ouders een streep harissa. Als je graag wat pikant hebt, daarop een stook gehakt in het midden van de tortilla en beleg dan verder op het gehakt de gele paprika en spitskool.

Rol op en tast toe!

Ja, je kunt het gehaktmengsel van tevoren maken en het in de koelkast bewaren totdat je klaar bent om de tortilla’s te vullen en te bakken. Bewaar de tortilla’s afzonderlijk in een luchtdichte zak of doos om uitdrogen te voorkomen.

Ja, je kunt de tortilla’s invriezen. Leg ze tussen stukjes bakpapier en bewaar ze in een luchtdichte zak of doos. Om ze te ontdooien, laat je ze op kamertemperatuur komen of warm je ze op in de magnetron of oven.