Worstenbroodje met kalkoengehakt brie en veenbes
Alles wat we met kerst graag eten maar dan in een worstenbroodje 🙂 ! Een zeer smaakvol gehakt gemengd met gedroogde veenbessen, stukjes brie en kalkoen gehakt, dit helemaal in bladerdeeg gewikkeld, zalig lekker, maak er maar genoeg want ze zijn zo op bij je gasten.
Ingrediënten
400 g kalkoengehakt (of kip of gemengd)
1 teen look
1 lente-ui fijn gesneden
100 g brie in stukjes
2 el handvol veenbessen grof gesneden
2 el bieslook fijn gesneden
Peper en zout
1 rechthoekig stuk bladerdeeg
Dorure:
1 ei
1 el melk
Bereidingswijze
Meng het gehakt met alle ingrediënten goed onder elkaar.
Snij het deeg in 2 banden, of 4 rechthoeken.
Maak 2 of 4 worsten van je gehakt en leg telkens in het midden van je lap deeg.
Zorg dat het gehaktworst net tot aan het deeg komt.
Klop dooier en melk door elkaar en bestrijk 1 zijde van het deeg.
Rol op zodat je een mooie rol krijgt.
Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met dorure.
Bak 25’ aan 185° tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
Laat ze afkoelen en snij ze met broodmes in hapklare stukjes.
Tip
Je kan deze zeker op voorhand klaarmaken en afbakken en dan in koelkast bewaren.
Steek ze 5’ weer in de oven om op te warmen voor je ze gaat serveren.
Ja, je kan de brie vervangen door een andere kaas zoals geitenkaas of camembert.
Ja, je kan deze worstenbroodjes invriezen voor later gebruik.
Een glas bier past goed bij dit gerecht, maar je kan ook kiezen voor een glas rode wijn.