Pasta met paddenstoelen in roomsaus

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Hier kan ik heel heel blij van worden. Een hele hoop aangebakken paddenstoelen in een romige looksaus. Deze saus onder de inktvis tagliatelle gemengd, mamamia!

Ingrediënten (voor 4 personen)

3 tenen look
200 g oesterzwammen
200 g shiitake
Zwarte peper van de molen
Zout
200 g zure room
250 ml room
Zeste van citroen
2 el Olijfolie
Klont boter
400 g inktvis tagliatelle of gewone

Afwerking:

Parmezaan schilfers
Platte peterselie
Olijfolie

Bereidingswijze

Doe boter en olijfolie in de pan, als het warm is voeg je de paddenstoelen toe.

Kruid met peper en zout en rasp look erbij. Bak tot de paddenstoelen crispy zijn.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in ruim gezouten water, hou wat kookvocht opzij.

Voeg de room, zure room en citroen zeste toe aan de paddenstoelen.kruid nog eens stevig met peper van de molen en warm goed op.

Meng alles goed onder elkaar samen met de pasta, voeg eventueel nog wat kookvocht toe.

Werk af met Parmezaan, platte peterselie en olijfolie.

Voeg bijvoorbeeld wat chilivlokken, cayennepeper of paprikapoeder toe aan de saus om het wat pittiger te maken.

Ja, je kunt de saus van tevoren maken en deze bewaren in de koelkast tot gebruik. Kook de pasta echter pas vlak voor het serveren om te voorkomen dat deze te zacht wordt.

Champignons, shiitake, oesterzwammen en cantharellen zijn goede opties voor dit recept.