Salade van snijbonen met meloen en mozzarella

  • 45min
  • 4p
  • Easy

Veggie chef Sidney tovert met groenten en maakt een zalige vegetarische twist van de bekende combo ham en meloen! Deze salade van snijbonen, mozzarella en meloen is echt heerlijk fris en vernieuwend. Je wil niets anders meer hierna, promise!

Ingrediënten (4 personen)

250 g snijbonen
1 grote wortel
1 meloen (cantaloupe / cavaillon / charentais)
20 g mosterd
Olijfolie
3 sjalotten
Frambozenazijn
Sherry azijn
Currypoeder
Koolzaadolie
Limoensap
Zout en peper
Optioneel: mozzarella

Bereidingswijze

Snijbonen: Was de snijbonen en snij het topje ervan af. Kook gezouten water en laat de snijbonen er 3 à 4 minuten in koken. Koel ze onmiddellijk af in ijswater. Als de snijbonen zijn afgekoeld, snij je ze in stukken van 3 à 4 cm. Bak de snijbonen kort en krachtig in een beetje koolzaadolie in een pan.

Sjalot: Snij 1 sjalot fijn en doe in een kom. Bespreken met frambozenazijn en Sherry azijn. Meng goed en laat even marineren. Snij de andere sjalot in fijne halve ringen. Hou apart voor de afwerking.

Wortel: Snij de wortel à la paysanne. Snij 1 sjalot en 1 teentje look fijn. Fruit de sjalot en de look met currypoeder in koolzaadolie. Voeg de wortel toe en laat even aanstoven. Voeg af en toe een beetje water toe om te vermijden dat het gaat aanbranden. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe de wortels in een kom wanneer ze gaar zijn.

Meloen: Schil en snij de meloen. Gebruik de helft van de meloen om de vinaigrette mee te maken. Mix de meloen en de mosterd en giet de olijfolie er druppelsgewijs bij. Mix tot een gladde saus. Kruid naar smaak met peper, zout en limoensap. Snij de andere helft van de meloen eerst in partjes. Gebruik een groenteschiller om er dunne reepjes van te snijden. Reken zo’n 6 reepjes per persoon. Rol de reepjes rond je vinger tot roosjes. Leg aan de kant voor de afwerking. De rest van de meloen snij je in blokjes. Voeg olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Mozzarella: Snij de mozzarella in stukjes en voeg olijfolie toe. Kruid met peper en zout.

Afwerking: Schep een beetje van de meloensaus op het bord, daarboven komen de gebakken snijbonen, wortels. Voeg de stukjes meloen en mozzarella toe. Werk af met de gemarineerde sjalot, de halve ringen sjalot en de roosjes van meloen.