Apero pizza met feestelijke toppings
Deze pizzaatjes zijn zo fantastisch! Met de toppings kan je de pizzaatjes feestelijk, vegetarisch en ook kidsproof beleggen. Een lekker deeg, 2 verschillende basissmaken, afbakken en dan rijkelijk beleggen. Het is nog plezant ook, laat je creativiteit maar eens goed gaan, feest!
Ingrediënten
1 bol pizza deeg (kant en klaar.) of zelfgemaakt: je vindt het recept hier
Tomatensaus, je vindt het recept hier
Feest toppings:
Onze combo’s:
Op de geitenkaas bodems:
Gerookte paling – zure room – krokante ui – citroentijm
Artisjok tapenade – zalmeitjes – citroentijm
Artisjok tapenade – gedroogd waygu vlees – peterselie
Zure room – rivierkreeftjes – zeekraal – algeneitjes
Op de tomaten bodems:
Ricotta – zongedroogde tomaten en gevulde pepertjes met geitenkaas
Basilicumpesto – pancetta – zongedroogde tomaat – olijf
Paprikapesto – ganda – mozzarellabolletje – basilicum
Hummus – gevulde olijf met ansjovis rond – zeekraal – algeneitjes
Denk ook aan tartufata, goeie oude belegen kazen, fijne charcuterie, chutneys, gegrilde groenten…
Bestrijk ieder stuk met iets smeuïgs zodat toppings mooi blijven liggen en er kan niets mis gaan.
Bereidingswijze
Verdeel het deeg in 2 bollen en maak ronde platte pizza’s met het deeg op een bakpapier.
Ongeveer de grootte van het bakaccessoire.
Snij in 8 gelijke stukken.
Bestrijk een deel met de tomatensaus en werk af met geraspte mozzarella en oregano.
Op het ander deel verkruimel je zachte geitenkaas, besprenkel met mozzarella en oregano.
Bak 8 à 10 min op 200°C graden. Tot kaas en pizza een mooie kleur gekregen heeft.
Werk af met de toppings en serveer lauw
Partners
In samenwerking met Philips.
Ja, je kunt de pizza van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar de pizza in de koelkast en verwarm deze in de oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 5-10 minuten.
Een glaasje prosecco of een lekkere Italiaanse wijn past goed bij deze apero pizza.