De échte chocolademousse
Ingrediënten
250 g aardbeien
1 sinaasappel
1 takje citroentijm
2 (lange) zwartepeperkorrels
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
De chocolademousse
250 g pure chocolade (minstens 80%)
3 eieren
3 eetlepels bruine suiker
300 ml room
cayennepeper
zout
Instructies (voor 4 personen)
Breek de chocolade in stukken en smelt de chocolade in een warmwaterbad.
Scheid de eieren. Klop de eierdooiers schuimig met de bruine suiker.
Klop de room half op en zet hem in de koelkast.
Giet de gesmolten chocolade in een andere kom, zodat hij kan afkoelen en niet gaat schiften.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Spatel de chocolade onder de room. Voeg een snufje cayennepeper toe.
Spatel de eierdooiers onder het chocolademengsel.
Spatel ten slotte de eiwitten onder het chocolademengsel.
Verdeel de chocolademousse over kommetjes en laat hem opstijven in de koelkast.
Snijd de aardbeien in stukken. Rasp de schil van de sinaasappel.
Hak de blaadjes van het takje citroentijm fijn. Stamp de peper fijn.
Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de citroentijm, de geraspte sinaasappelschil, de zwarte peper en de honing toe.
Voeg de aardbeien toe en bak even mee in de pan.
Haal de chocolademousse uit de koelkast en werk af met de aardbeien en eventueel opgeklopte slagroom.
Ja, de chocolademousse kan ingevroren worden, maar de textuur kan na het ontdooien veranderen.